Highland games en kleine bootjes
08 Augustus 2013 | Verenigd Koninkrijk, Tain
Nu weer eens iets heel anders vandaag! Highland Gathering in Tain, een kleine 15 kilometer van hier. Lokale folklore ten top! We hadden toevallig deze week een bord langs de weg zien staan, en het is vlakbij dus waarom niet? Het is een mengeling van een braderie, kermis en sportdag, maar wel heel gezellig. In ruil voor je entreekaartje krijg je ook nog eens een glaasje whisky van de plaatselijke sponsor, een distilleerderij natuurlijk :). Onze dames krijgen ook zo'n kaartje, maar helaas onder de 18 krijg je geen whisky, dus wij offeren ons dan maar op, erg hoor 8-).
De sporten zijn wel wat anders dan wat wij gewend zijn. Gooien met ijzeren kogels aan een ketting, of met een soort lange hamer. Zeulen met boomstammen, en fietsen op het gras met een 'race' fiets met 1 versnelling, verzin het maar. Alle lokale sporthelden proberen elkaar af te troeven in een soort koninginnedag sfeertje. En dan ook nog een wedstrijdje doedelzak spelen en schotse dans, kortom genoeg te zien.
De directeur van het evenement komt aanrijden in een hele oude Ford, en er rijdt ook nog iemand achteraan met een enorme Amerikaanse bak met reclame van de whisky sponsor erop. De beste man opent het evenement in een speech waar we geen touw aan vast kunnen knopen, deels door het dialect, maar waarschijnlijk ook omdat wij geen bal verstand hebben van highland games :)
Er staan ook nog allerlei standjes met van alles wat je niet nodig hebt, en er wordt ter plaatse forel gerookt. Die proberen we even uit natuurlijk, lekkurrrrr. Er staat ook nog een heel sjiek ingerichte tent, voor de bobo's denk ik, want daar mogen wij niet in.
Na het verschalken van de forel en ook nog een broodje worst gaan we weer eens verder op pad. Dit was zeker de moeite waard.
Nu we toch op pad zijn vervolgen de weg, en komen na een wat creatieve route bij een klein veerpontje, er passen toch wel 2 auto's op en we vragen ons af of we er dan achteruit af moeten. Maar nee! Als onze auto, en die van onze buurman er op staan komt de truc! We blijken op een draaiplateau te staan, en aan de overkant kunne weer dus gewoon weer afrijden, nog nooit gezien zoiets. Het slagschip heet dan ook de ' Cromarty Queen' naar het dorpje waar we uitkomen. Een pittoresk plaatsje, waar we lekker op het terras in de zon een drankje nuttigen, het is wel zwaar hoor dat rondrijden ! Bij de lokale bakker kopen we nog iets lekkers, en we vervolgen onze weg. We nemen een weggetje langs de kust en komen zo uiteindelijk weer bij ons huisje aan. Al met al weer een geslaagde dag. Morgen nog een dag hier, en dan naar Edinburgh.
09 Augustus 2013 - 22:20
José:
het is wel gezellig daar !!!
je leert nog whisky drinken....
nog ideetjes opgedaan voor KONINGSDAG NIEUWE STIJL ????????????? haha
groetjes